Kertfenntartás a kora őszi időszakban

Rake, Leaves on Grass in Garden
Kategória: Cikkek

Amennyiben Ön kezdő kertész és tanácsokra lenne szüksége, hogy tartsa fenn kertjét ősszel, a legjobb helyen jár! Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, milyen teendőkre kell időt szakítania a hideg idők beköszönte előtt.

Szeptember végétől és október elejétől már a téli nyugalomra készítjük fel növényeinket, gyepünket, de kertfenntartással kapcsolatos tennivalók ettől bizony még bőven akadnak! Talán az első és legfontosabb, hogy a megfelelő tápanyagpótlást biztosítsuk számukra jó minőségű, magas káliumtartalmú műtrágyával, tápoldattal, amitől megerősödhetnek télire.

Ilyenkor van itt az ideje szabadgyökerű növények és a hagymások kiültetésének. Ha szeptemberben kiültetjük a nárciszokat, tulipánokat, akkor jól begyökeresednek, és tavasszal csodálatos virágzásra számíthatunk!

Figyeljünk rá oda, hogy a gyepet október végénél tovább ne nyírjuk, mert különben nehezen fog áttelelni, továbbá fontos a gyep szellőztetése is! Amikor erősen elkezdenek hullani a fák lombjai, pár naponta mindenképpen gereblyézzük össze, mert a lombtakaró könnyen a gyep pusztulását okozhatja.

Amennyiben további kérdései vannak az őszi kertápolással, kertfenntartással kapcsolatban, forduljunk szakembereinkhez bizalommal!

Share Button

Comments are closed.

Azonnali elérhetőség
Tel:
+3620/9640537
Email:
vidamkert@gmail.com

Facebook

Google Plus

Google Plus

Follow Me on Pinterest